Monday 20 August 2007

Karlovy vary ter Plzen

V prihajajočem postu vam predstavljam drugi dan na Češkem.

Po ne najbolj zgodnjem vstajanju(zmatranost je naredila svoje) je sledila odločitev: Odpeljeva se v Karlovy Vary ter nato v Plzen. Po opravljenih formalnostih v hostlu se karseda hitro odpravima na bus postajo. Seveda brez zapletov ne gre: na metroju ugotovim, da mi v recepciji niso vrnili potnega lista. Sledi telefoniranje in obljuba, da mi ga varno shranijo v sefu. Nato pa še razočaranje na postaji, saj so nama pred nosom prodali zadnje karte. Hitro na železniško in na pot z vlakom.Le-ta traja približno 2 uri, kar sva pametno izkoristila za dremež, ter prebiranje turističnega vodiča o Karlovy Vary. Mesto je zelo star in priznan zdraviliški center z mnogimi zdravilnimi izviri v katerih se je zdravilo mnogo znanih ljudi. Ime je dobilo po cesarju Karlu IV. V središču mesta so ohranjene stare, mogočne stavbe z dih jemajočo arhitekturo,... A prihod na železniško postajo je obetal drugače...



Postaja v Karlovy Vary. Zanemarjena okolica ter star osebni vlak.



Stari, komunistični bloki na poti v center mesta.



A čez nekaj minut je le sledilo olajšanje. Morda pa res nisva prišla zaman.



Prva lepša stavba je pokukala izza dreves.



Mesto je polno prekrasnih vil z vrtovi.



Ni slabo, kajne?



Po izrazu lahko razločite okus vode iz vrelca:).



Katja je bila malo bolj navdušena. Pijeva iz šalčk, ki imajo votel ročaj s katerim srkaš vodo.



Vrelec Svoboda, z 50 stopinjami.Priporočam, da si vodo pred pitjem shladite.



Čez mesto teče reka. V ozadju pa prekrasne stavbe.



V Karlovy Vary polnijo Becherovko, grenčico po okusu podobno Jagermeistru.Vabljeni na pokušino;). Stavba na fotografiji je edina, ki ne ravno lepo posega v arhitekturo centra mesta.


Na žalost je čas kar prehitro bežal in odpravila sva se v mesto Plzen, kjer sva nameravala prenočiti in si naslednji dan ogledati znamenito pivovarno.



Plzenska glavna postaja.

Ko sva po dveh urah vožnje z avtobusom prispela v Plzen sva ugotovila, da turistične informacije v nedeljo ob devetih zvečer pač ne delajo. Tako sva se podala v iskanje prenočišča kar sama. Najprej center: Nekako hoteli z 4 ali 5 zvezdicami niso najbolj prijazni do najine denarnice, zato se napotiva na železniško postajo. Z malo sreče nama na informacijah povejo pot do stavbe z zelo poceni sobami. 160 čeških kron(5,7 Evra) na osebo je namreč zeloooo poceni-tudi za Češko.


Soba za jurija na noč:) Ne ravno v tvojem stilu Sekundek:)


Na hitro sva se spreoblekla, nato pa v mesto, kjer je potekal festival Na ulici 2007. Koncert sva že zamudila(ob 22.00 je bil že konec), sva pa ujela letni kino. Na srečo so predvajali nemi film, tako da sva zastopila vse:)



Letni kino.



Češka ni Češka brez piva - Zavijema še v pivnico na Gambrinus-a.

En pir se hitro razvije v tri pire in ko sva zapuščala pivnico je ura kazala tretjo zjutraj. Hitro spat, jutri je nov dan poln avantur.:)

Nadaljevanje sledi....



3 comments:

Anonymous said...

Lep izlet. Ampak voda očitno res ni bog ve kaj. Soba pa kot vidim "luksuz". Ah jebat ga, enkrat se živi in vse je treba probat, da lahko ceniš.

Anonymous said...

Sej tut če film ne bi bil nemi in bi bil v češčini, bi zastopla velik :) predvsem BI!

Matjaž Merčnik said...

Še bolje kot prva serija slik. Izlet zgleda pa res zanimiv.